domingo, 14 de agosto de 2011

Stranded in the middle of nowhere

Hem recorregut una bona tona de kilòmetres des que vam començar ara fa 14 dies. De Sydney a Melbourne (passant per les Blue Mountains), fins a Geelong, vorejant després la Great Ocean Road al sud. I ara, després de tots aquests dies passant un fred més que considerable (aquí és hivern), hem enfilat cap a Alive Springs. Que on és això? Doncs mira-ho directament en aquest mapa:


Ver mapa más grande



Parafrassejar sempre m'ha semblat d'una pedanteria extrema (i que consti que ho faig sovint, em sap greu), però imagino que si a qui parafrassejo són els Modern Talking m'ho perdonareu :D
Literalment, estem "stranded in the middle of nowhere".
No hi ha res al voltant. Alice Springs és la única ciutat important del centre d'Austràlia, el que en diuen "outback". I per ser la única ciutat gran només compta amb sis carrers mal posats, que entaforen botigues i restaurants fins que no en caben més.
Cinc-cents metres més enllà, el no res. Terra vermellosa, arbustos ressecs, pols i una calitja extrema (tot i que suportable en aquest estrany hivern de l'hemisferi sud).
L'aeroport només té una pista, i les seves instal·lacions són més petites que les de la fira d'atraccions ambulant de qualsevol festa major estiuenca.
Aquí, a l'outback, hi viuen molts aborígens. Ja en parlarem més endavant d'aquesta gent, amb una història difícil i un present curiós i trist alhora.

I què fem aquí? Doncs fer temps fins demà a primera hora del matí per sortir amb una expedició cap a la zona més feréstega de l'outback, en una travessa de tres dies que inclourà, a més de caminar com a ases, dues nits al ras sota el cel estrellat, arribar a la sagrada Uluru Mountain i visitar algunes de les zones més salvatges d'Austràlia.

L'aventura comença ara.

No hay comentarios:

Publicar un comentario